Онлайн-конференція

У четвер, 2 квітня о 17:00 на сторінці UAnimals у фейсбуці відбудеться прямий ефір з Юлією Овчинниковою.
Задати своє питання співголові МФО “Гуманна країна” та представниці Екокомітету Верховної Ради можна прямо в коментарях під постом на сторінці UAnimals.

Уряд дозволив ветеринарним клінікам працювати під час карантину!

Чудові новини!

Сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів України було підтримано зміни до постанови уряду. Це рішення дозволяє ветеринарним клінікам працювати під час карантину і рятує життя тисяч тварин. Дякуємо раднику Прем’єр-міністра України Івану Лукері, а також Віталію Безгіну і усім депутатам МФО “Гуманна країна”. Просимо поширити!

Тварини на карантині: МФО “Гуманна країна” звернулося до МОЗ

МФО “Гуманна країна” закликає розповсюджувати лише достовірну і правдиву інформацію, спростувати розміщену на рекламних щитах інформацію про уникнення контакту з тваринами як способу запобігання захворювання на коронавірус, а також якомога скоріше звернутися до рекламних агентств (які надали послуги з розміщення цієї інформації) з вимогою видалити її з рекламних щитів.

В умовах пандемії основним інструментом протидії паніці стає забезпечення доступу до правдивої та перевіреної інформації.

Проте в деяких містах України на рекламних щитах розміщена наступна інформація: “Як не захворіти на коронавірус COVID-19. Уникайте контактів з тваринами” (поруч з цим надписом намальована собака).

Всесвітня організація охорони здоров’я таку інформацію щодо тварин не підтверджує https://cutt.ly/EtxeWVp.

 

Разом з тим Кабінет Міністрів України надає офіційну інформацію про те, що (цитата): “Наразі немає офіційних підтверджень, що домашні тварини, наприклад, собаки або коти, можуть бути переносниками нового коронавірусу. Проте після контакту з домашніми тваринами рекомендуємо мити руки водою з милом. Це захистить вас від ризику поширень низки бактерій, якими людина може заразитися від домашніх тварин” (першоджерело https://covid19.com.ua). Порада мити руки після контакту з тваринами стосується гігієни людини в цілому і не є вийнятковою при пандемії коронавірусу.

Бактерії, які можуть міститися на шерсті тварини знаходяться також на всіх поверхнях (на овочах і фруктах, пакетах з їжею і газетах, поручнях в громадському транспорті і дверних ручках, верхньому одязі і сумках, гаманцях і взутті, грошах і телефонах, автомобілях і тілі людини тощо). І мити руки необхідно кілька разів на день навіть в той час, коли в країні немає пандемії вірусу (після повернення з вулиці, перед прийманням їжі, після контакту з тваринами та ін.). Але на рекламних щитах чомусь саме під час епідемії коронавірусу з’явилися заклики уникати контакту з тваринами, щоб не заразитися коронавірусом.
Така дезінформація викликає панічні настрої в людей та призводить до того, що тварин буквально викидають на вулицю (за відсутності притулків для тварин) чи вирішують приспати цілком здорових і безпечних домашніх тварин.

P.S: Слід зазначити, що сьогодні МОЗ опублікувало роз’яснення щодо цієї ситуації: https://facebook.com/story.php?story_fbid=1486296801533420&id=261889753974137

Співголови МФО Юлія Овчиннікова та Кіра Рудик

Руденко, Жмеренецький та Зінкевич долучилися до МФО “Гуманна Країна”

На початку 2020 року до складу МФО “Гуманна країна” долучилося ще 3 депутати. Боротьбу за гуманність підтримали:

  • Яна Зінкевич, “Європейська солідарність”;
  • Ольга Руденко, “Слуга народу”;
  • Олексій Жмеренецький, “Слуга народу”.

Пройшла зустріч депутатів МФО “Гуманна країна”

Учасники МФО “Гуманна країна” та представники UAnimals обговорили комунікаційну стратегію МФО, план законодавчих ініціатив в напрямку захисту тварин від жорстокого поводження, організаційні заходи щодо зустрічей зі стейкхолдерами, створення експертної групи щодо розробки та аналізу законодавчих ініціатив, тощо.

Боротьба триває!

Співголова МФО “Гуманна країна” очолила партію “Голос”

Три місяці тому за ініціативи UAnimals в парламенті з’явилося міжфракційне об’єднання «Гуманна країна», співголовою якого стала депутатка Кіра Рудик.

Цього тижня Рудик змінила Святослава Вакарчука на посаді керівника партії Голос: “Коли йшла у політику, я прийняла рішення, що буду максимізувати свою користь для партії та нашої країни. Всюди, де це буде потрібно. І так, як це буде потрібно.”

Зоозахисні дебати

Біля Екологічного комітету Верховної Ради пройшла акція на підтримку законопроєкту хутроoff-2360. В цей же час у комітеті відбувалось обговорення-дебати зоозахисників та хутровиків. Участь у дискусії брали і представники UAnimals та депутати МФО «Гуманна країна».